Sunday, 23 April 2017

Gingham Was Made for Spring

In a very surprising turn of events, it was 18 degrees celsius in Wales in April on the day these photos were taken.  It had been about 10 degrees in the preceding days, and I therefore had a momentary panic after watching the weather forecast.  I rummaged through boxes and suitcases, and sent my husband up the attic, trying to find all the gingham (which as you all know is obligatory to wear as soon as it warms up).

I was looking for my gingham jeans (still not found them), or the gingham Hell Bunny dress (which I remembered I'd actually sold as it didn't fit very well).  I then thought about my blue and white gingham Lindybop dress, but couldn't find that either.  Where was all the gingham?!  Another hour later and I felt triumphant when I finally found some gingham, in the form of another Lindybop dress.

Gingham Lindybop dress


Sunday, 16 April 2017

Crimpelene Chic

I am a bit fussy about fabrics.  With some synthetics I get too hot, too cold, too sweaty, or too itchy, and that's why I tend to favour natural fibres in my clothing.  There's always an exception to every rule though, and when I spied this zig-zag mini-dress in a charity shop for £1, I had to snap it up.  Even though it appears to be some form of crimpelene.  The fabric has a touch of sparkle which doesn't show up in these photographs, but looks lovely in evening light.

Crimpelene

Wednesday, 12 April 2017

Airbnb Ecohouse in Pembrokeshire

I make several trips to West Wales every year with my husband, usually a mixture of a holiday and work.  Each time we go, I try to find places that are a little bit 'different' to stay in, whether that's an Old Woollen Mill, or a lodge resort like Bluestone.  On this visit (which I blogged about here), we stayed in an architect-designed ecohouse on the Pembrokeshire coast, just outside the village of Little Haven.  It was very 'Grand Designs', and a change for us to stay somewhere with a very contemporary feel rather than rustic.

The building is clad in wood so that from a distance it blends into the trees.  Once up close you can appreciate how it's been designed to make the most of the views across the little wooded valley in which its situated, with a long balcony running alongside the living area.  The top floor is angled differently so that the bedrooms all have good views too.  Don't be fooled by the apparent sunshine in these photos, it was wildly wet and windy for most of our visit!

Summerhaven

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...